Uit het Dagboek van een Onbestorven Weduwe – 178

www.nahverborgenkopzorgenweb.wordpress.com

Gewapend met vliegenmepper maakt hij jacht op de meest lastige exemplaren. Ze zijn via de openslaande deur onze vakantiewoning binnengevlogen. Af en toe zoemen ze naargeestig rond zijn hoofd. Nu de avond is gevallen en de deur afgesloten om lastige muggen buiten te houden, krijgt zijn jachtinstinct de overhand. Gevaarlijk schiet hij uit. De aanwezige vliegen kunnen zich maar beter bergen.

Overmoedig geworden, doet hij er nog een schepje bovenop. Eerst zijn de vliegen aan de beurt die op de zitting of de leuning van de bank zijn neergestreken. Langzaam maar zeker moeten nu ook de insecten die op moeilijker plekken zijn geland zich schrap zetten. Op het plafond bijvoorbeeld, of op de muur. Gretig geworden slaat hij maar raak; soms wild om zich heen.

Hij is zich niet bewust van het ongecontroleerde in zijn bewegingen. Dat het gevaar dat hij voor de vliegen is, zich nu verbreedt tot een gevaar voor zichzelf, heeft hij niet duidelijk op zijn netvlies staan. Dus mept hij er vrolijk op los. Ook boven de staande lamp die is voorzien van drie kaarsgloeilampen op spiraalvormige uiteinden. Daar geeft hij de laatste mep voor die avond. Zijn arm beschrijft en ontzaglijke boog, eerst in de lucht – met de sprong van een basketballer –, en belandt snoeihard tegen een van de gloeilampjes. De hitte ervan verschroeit zijn huid onmiddellijk – deels derdegraads. Drie spiralen beginnen zo heftig te deinen dat de lampen beginnen te knipperen en spetteren; waarna ze doven, een zelfs met een knal.

Het verband tussen zijn ongecontroleerd handelen en het kapot springen van de gloeilampen ontgaat hem. Hij is vooral bezig zijn fatale mep goed te praten.
– Die vlieg zat daar. Dan moet ik toch even meppen.
Ja hoor, de vlieg krijgt hier de schuld. Ik trek de stekker eruit. Jacht buiten de gebaande jaagpaden is hem vanaf nu verboden. Alleen nog slaan waar het kan; op de zitting of de leuning van de bank. Daar houdt hij zich voorlopig aardig aan.
© jvs

 

Advertenties

Wat is jouw verhaal?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s